Definitie autonieuws en promotie

In een krant of tijdschrift staat nieuws meestal vooraan gegroepeerd en wordt het gescheiden gepresenteerd van het commentaar en de achtergronden bij het nieuws.
Met de uitdrukking het nieuws doelen we vaak op het radionieuws of het tv-journaal.

Hoe werkt het Nederlandse autobedrijven platform op het Internet?

Nieuws  over een nieuw model auto of autobedrijf omvat bijvoorbeeld informatie van een zeker algemeen belang die tot dusver aan publieke waarneming was onttrokken.

Het gaat doorgaans over recente auto-feiten, een actualiteit, waar collectieve belangstelling voor bestaat.

Nieuws over auto’s kan echter ook betrekking hebben op een ‘inlichting’ uit het verleden die niet eerder als zodanig is ontsloten voor een brede kring van belangstellenden.

 

 

Het kan gaan om een onthulling van een nieuw model auto, die velen interessant vinden en bijvoorbeeld om publiciteit die is veroorzaakt door een informatielek.

Het medium dat een auto-nieuwsbericht als eerste in een verspreidingsgebied of bij een publiek presenteert heeft de primeur.

Om hun eigen trots daarover te benadrukken voorzien bepaalde redacties het dan van het label exclusief.  Nieuws over een auto, bedrijf of service wordt gepresenteerd in de vorm van redactioneletekst (zoals teletekst), een grafiek, een nieuwsfoto, via video of film of gesproken woord.

 

 

DutchEnglishFrenchGermanItalianPolishSpanish